Totaal aantal pageviews

zaterdag 16 mei 2015

Vogels in Frankrijk

Het is een feest om in Zuid Frankrijk in het voorjaar te verblijven. Je wordt voortdurend verwelkomd door luid zingende nachtegalen.  En een nachtegaal die s'nachts zingt, is een mannetje die zijn vrouwtje nog niet heeft gevonden. De zwermen bijeneters hoor je al van verre en de wespendieven komen vanuit Zuid Afrika naar Europa overvliegen.
Hier onder volgt een korte impressie van mijn waargenomen vogels. De scharrelaar valt op door zijn prachtige blauwe kleuren. Hier heb ik hem rustend in een vijgenboom.Ook is de hop veelvuldig aanwezig. Het is een vogel die het hele jaar voorkomt.

De strandplevier is ook een prachtig vogeltje dat zich dit keer echt goed liet fotograferen en daar was ik eeg blij mee.


Op een wandeling tussen de wijngaarden hoor je van verre  de grauwe gors zingen.

 
 Tussen de bomen door zie je soms een gekraagde roodstaart


En wat de roofvogels betreft krijg je ook een verscheidenheid aan van soorten zoals de rode wouw, de slangenarend, de vale gier en de  wespendief


Tot slot van dit Frankrijkblogje  nog een paar foto's van de grootste Europese bidsprinkhaan de Empusa Pennata. Gemaakt in de Corbières tijdens een excursie met de LPO ( League Protection Oiseau) oftewel de Franse vogelbescherming.
 

7 opmerkingen:

 1. Wat kun je daar toch mooie soorten tegenkomen! Mooi hoor!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Maria, ik ga er zeker een keer met jou samen naar toe.
   Het is de moeite waard.
   Frans

   Verwijderen
 2. Hallo Frans, zeer aantrekkelijke soorten heb je in Zuid-Frankrijk gefotografeerd. Stuk voor stuk prachtige plaatjes. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ben voor je reactie; het is ook een heerlijk gebied waar veel te zien is. En in het voorjaar vliegt er heel veel langs.
   Frans

   Verwijderen
 3. Prachtige nachtegaal gezang aan de Franse Zuidkust. Genieten in Ramatuelle.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig, de nachtegalen die in de nacht hun mooiste lied zingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sinds gisteren (14-06-2019) regelmatig een paartje Hop in mijn tuin. Prachtige vogels. Zonnige groet, Fred Bakker, Corrèze, Fr.

  BeantwoordenVerwijderen