Totaal aantal pageviews

zondag 22 mei 2016

Zomergasten 2

 Halverwege de maand mei trek ik er vroep op uit om van de natuur te genieten. Strak blauwe lucht, de merel in de tuin druk aan het zingen, de heggenmus bezig zijn nestje af te maken en het eerste gekrijs van jonge spreeuwen. De Noordse kauw zit al klaar om mijn stukjes brood op te pikken.
Ik stap op de fiets en vol verwachting kijk ik rond en luister...
Op grote afstand hoor ik de grasmus zingen en even verderop de fitis en een tjiftjaf. Langs het fietspad word ik opgevrolijkt door een braamsluiper. De roodborsttapuit laat zich dit keer ook goed zien, terwijl het mannetje even achter de duinen is verdwenen, zit het vrouwtje klaar  om gekiekt te worden.  De nachtegalen zingen uit volle borst, een buizerd slaat zijn eerste prooi.
Een heerlijk ochtendje in de natuur.
Hier in dit blogje een paar kiekjes van dit fietstochtje.

 
Grasmus (Sylvia communis)

 
Grasmus ( Sylvia communis)

 
Grasmus ( Sylvia communis)

 
Grasmus ( Sylvia communis)

 
Grasmus ( Sylvia communis)
 
 
Fitis (phylloscopus trochilus)
 
 
 
Braamsluiper (Sylvia curruca)
 
 
roodborsttapuit vrouw ( saxicola rubicola)
 
 
 

8 opmerkingen:

 1. Een fietstochtje om heel blij van te worden. Hele fijne soorten en dat je die ook nog eens voor je lens kreeg !! Heel mooi.
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie. Ja dat tochtje maakte me erg blij. Zeker omdat er een aantal vogels bij waren die goed fotografeerbaar waren.

   Verwijderen
 2. Klinkt als een fijn voorjaarsrondje. Leuk dat je de Braamsluiper kon fotograferen, dat is meestal niet zo gemakkelijk!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie Marianne. Ik werd erg blij van die braamsluiper, die op 5 meter van mij vandaan even op het prikkeldraad ging poseren.
   Ik had nog niet eerder zo'n braamsluipertje geplaat, meestal tussen de bladeren maar deze keer was het raak.

   Verwijderen
 3. Hoi Frans, leuk rondje voorjaarsvogels. Wat dat betreft zit je natuurlijk heel goed zo valk bij de duinen. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Ben, als jij naar Den Haag fietst, had jij hetzelfde kunnen zien als ik. Een fijn rondje is het altijd en dit keer kwam ik nogal wat verschillende soorten tegen. Bedankt voor je reactie

   Verwijderen
 4. Ook in dit blog een vogel die ik nog nimmer zag en wel de Braamsluiper. Gaaf dat je die kon platen. Die grasmus in de eerste foto vind ik echt super. Prachtig zo met die wijd open vleugels. Ook de andere foto's zijn weer geweldig om te zien. Wat is het voorjaar toch mooi met al deze vogels :-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Helma voor je reactie; ja, ik was erg blij met wat ik tegen kwam. Van die braamsluiper was het mijn eerste echte foto. En het was het kersje op de taart van deze dag immers ik had die braamsluiper als laatste soort gezien deze dag. Dus ja, ik werd er erg vrolijk van. Dank je wel ook voor je reactie op de andere platen.

   Verwijderen