Totaal aantal pageviews

zondag 28 augustus 2022

Juli 2022

 De laatste week in Zuid Frankrijk bracht nog een paar interessante en en leuke opnamen.

In mijn vorige blog schreef ik al over mijn uitstapje naar Spanje. Niet alle foto's heb ik gepubliceerd dus vandaar nog een laatste aanvulling met de graszanger, kleine zillies, ooievaars, een nachtegaal, witgatjes en nog een paar momentopnamen.

Bij mijn terugkomst in Nederland las ik dat er een ralreiger zat bij Berkel; alleszins de moeite waard om deze aparte soort te bekijken. Maar dat zal in mijn volgende blog zijn.

 
Graszanger ( Cisticola juncidis)
 
 
Graszanger ( Cisticola juncidis)

 
Boerenzwaluw (Hirundo rustica)

 
 Kleine zilverreiger (Egretta garzetta)

 
 Koereiger (Bubulcus ibis)
 
 
Nachtegaal (Luscinia megarhynchos)

 
 Ooievaar (Ciconia ciconia)

 
Ooievaar, lepelaar en grote zilverreiger ( Ciconia ciconia; Platalea leucorodia; Egretta alba)

 
Rotsmus (Petronia petronia)

 
 Spaanse koningspage ( Iphiclidies feisthamelii)

 
Kleine torenvalk  ( Falco naumanni)

 
 Witgat (Tringa ochropus)

 
Zwarte ruiter (Tringa erythropus)

 
Zwarte wouw ( Milvus migrans)

 
Zwartkopmeeuw (Larus melanocephalus)

8 opmerkingen:

 1. Hoi Frans,
  Wat een heerlijke soorten!!! En dan ook nog eens mooi gefotografeerd. Die zwarte wouw, kleine tova en die graszanger, super, maar de koereiger geheel in zomerkleed is ook heel gaaf. De Spaanse koningspage heb je er geweldig mooi op staan!
  Leuke blog weer hoor!
  Groetjes, Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Maria voor je opmerking. Zoals je inmiddels wel weet is Frankrijk en een uitstapje naar Spanje bij mij jaarlijkse kost. En met veel plezier en verbazing en plezier heb ik weer een aardig blogje in elkaar kunnen zetten.
   Vriendelijk groet,
   Frans

   Verwijderen
 2. Hoi Frans, Mooie fotos met mooie soorten. Mooi gefotografeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Frans,

  Mooie opnames van enkele soorten die je hier niet zo gauw te zien krijgt. Graszanger wordt hier tegenwoordig ook wel gespot, maar wat is deze licht van kleur zeg. Mooi die koereiger tussen de bloemen. Mooi om drie soorten in een foto vereeuwigd te zien. Leuke soorten de rotsmus en kleine torenvalk en prachtig die zwarte ruiter in zomerkleed.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Ad voor je opmerkingen. Het is elk jaar wel weer een feestje om daar in Zuid-Frankrijk te zijn. Ook mijn uitstapje naar Spanje ( even over de grens ter hoogte van Figueras) was weer aangenaam. Helaas dit keer geen bijeneters in Spanje; gelukkig wel een paar gezien in Zuid Frankrijk. Vriendelijke groet
   Ftrans

   Verwijderen
 4. Hallo Frans,
  Het leuke van vakanties is onder andere dat je ook weer met een andere fauna en flora te maken kan krijgen. Je hebt zo weer een aantal bijzondere soorten gezien en gefotografeerd. Maar ook een nachtegaal die ik al een eeuwigheid niet heb gezien in Nederland. Bijzonder is ook dat je drie reigerachtigen tegelijktijdig op de plaat hebt kunnen krijgen. De zwarte ruiter en de Spaanse koningspage springen er ook uit. Het is duidelijk dat deze trip je veel moois heeft gebracht.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Kees voor je reactie. Ik kamp nog steeds met "anoniem reageren" terwijl ik wel een Googleaccount heb. Dus sorry voor deze wijze. Mijn trip naar Zuid Frankrijk staat jaarlijks op het programma en sinds 2 jaar ook een dagje Spanje erbij. De zwarte ruiter, de nachtegaal en de reigerachtigen heb ik in Spanje gefotografeerd; het Spaans koningspage zie ik wel veelvuldig in Zuid Frankrijk. Vriendelijke groet
   Frans

   Verwijderen