Totaal aantal pageviews

donderdag 8 januari 2015

De Koereiger

De Koereiger


Nauwelijks een paar dagen later ging ik samen met Maria op zoek naar de Koereiger in de buurt van Mijdrecht. Zij wist hem te vinden en dat bleek want we reden er direct naar toe. Een prachtig reigertje met het typische oranje op de kruin. Ingedoken stond hij verdekt achter een schaap. Na een paar opnames trokken we verder op zoek naar de roodhalsgans. Geen geluk dit keer maar wel vele andere ganzen en wilde- en kleine zwanen. Onderweg kwamen we Marianne tegen en met zijn drieën zochten we verder naar de roodhals. En passant kwamen we weer langs de koereiger en laat hij nou net over de weg naar onze kant op komen om zich van een maaltijdje te bedienen. Weer achter een schaap verscholen zag ik hem geconcentreerd loeren; ja! hij had een beest in zijn bek, eerst dacht ik aan een mol, maar met dat staartje erbij moet het wel een rat geweest zijn. Mooi spektakel want binnen 3 tellen was het beest opgeslokt. Een mooie dag zonder roodhalsgans maar wel met de koereiger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 opmerkingen:

 1. Wat was dat leuk, hè!
  Nu ik je uitvergroting zie van de Koereiger met prooi, lijkt het staartje toch echt te kort voor een rat, zal het toch een soort muis zijn?? In ieder geval was het een topdag in de polder van Marianne en die roodhals komt ook nog wel al vind je hem misschien eerder in het land van Strijen;-)
  groetjes,
  maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik laat de rat voor wat het is. Mocht het toch een muis zijn dan merk ik het wel. Bedankt voor je reaktie hoor.

   Verwijderen
 2. Hoi Frans,

  Wat een gave foto's van het Koereigertje!!! Wat issie leuk hè?! Ik dacht ook dat hij een mol had gevangen maar op mijn foto's zag ik geen staartje (misschien had hij dat er toen al afgepeuterd). Het was heel leuk om even samen op pad te zijn en te genieten van alles in de polder. Fijn dat de Toendra's er nog waren en ook die plaat is goed gelukt.
  Die Roodhals volgt nog wel, onbetrouwbaar beestje: de ene dag is hij er en de volgende dag laat hij zich niet zien, hmpf. Gelukkig maakten de andere soorten het ruimschoots goed en gezelligheid samen met je zus is ook heel wat waard.

  Tot ziens/blogs,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je leuke reactie. ja het was een Lucky day met die koereiger. En die roodhals komt nog wel hoor! Mijn jaar is in ieder geval goed begonnen!

   Verwijderen
 3. Hoi Frans,

  Kwam op je blog terecht via de blog van Marianne en zie direct zeer aansprekende foto's van de koereiger. Zie dat je pas begonnen bent met bloggen; pas op, het kan verslavend zijn! Zal je volgen. Succes.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Robert. Ja het is best wel een uitdaging om regelmatig iets te fabriceren; maar ik ga mijn best doen.
   Bedankt voor je bezoek aan mijn blog.

   Verwijderen