Totaal aantal pageviews

zaterdag 24 januari 2015

Scheveningen

Het strand in Scheveningen wordt opgehoogd. Een waar paradijs voor meeuwen, drietenen, aalscholvers, steenlopers etc. etc...
Als ik aankom zie ik een paar vogelaars met scoop naar de meeuwen loeren. Dik ingepakt want het is nijdig koud. Al snel begreep ik er ringen werden gespot bij de meeuwen. Zoveel meeuwen bij elkaar had ik nog niet vaak gezien. De drietenen liepen massaal langs de branding; af en toe kwam er een steenloper langs; dan kwam er weer een scholekster voorbij en in het zeewater deden de aalscholvers zich tegoed aan vis. Ik was op zoek naar de kleine burgemeester, maar dit was een speld in een hooiberg. Bewakers liepen op het strand om de mensen te waarschuwen als er weer een zandsuppletie plaatsvond. Tegen kwart over vier 's middags was het raak. De Pompen werden aangezet. Eerst kwam er water uit maar daarna spoot het zwarte zand op het strand. De verse visjes, garnaaltjes, mosseltjes etc werden op het strand gespoten; kortom er werd een fantastisch diner opgediend.
Op dat moment vloog alles de lucht in en tussen al die meeuwen vloog daar de kleine burgemeester; opvallend door zijn grootte en zijn egale wit/ blonde kleur. Even maar tussen al die meeuwen.
Het was een pracht spektakel.4 opmerkingen:

 1. Hoi Frans, dat is wat je noemt een vliegend buffet! Erg leuk, wat een spektakel idd! Foto 2, 3, 6 en 9 zijn mijn favorieten.
  groet Maria.
  P.s. ik kijk uit naar een blogje van die Amerikaan :-) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor je bezoek aan mijn blog. Het was werkelijk spectaculair en ondanks de bittere kou ben ik toch nog 2 uur op het strand geweest.
  Ja die drietenen zijn leuk he.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frans,

  Inderdaad spectaculair. De laatste 2 foto's zouden denk ik zeer bruikbaar zijn bij een stuk over dit gebeuren maar foto 9 waarop ze zo massaal staan vind ik echt geweldig; er zijn er relatief veel scherp zodat je continu overal tegelijk probeert te kijken.

  Groten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Robert, wat leuk dat je even reageert op Scheveningen. Ja, telkens als et strand wordt opgespoten is het een waar spektakel en een lust voor het oog. Ik had met foto9 al die rode pootjes willen uitvergroten die vond ik zo leuk. Maar toch maar niet gedaan. Bedankt voor je reactie

  BeantwoordenVerwijderen