Totaal aantal pageviews

zaterdag 24 januari 2015

De Amerikaanse oeverloper

Tijdens de route naar Medeblik kreeg ik echt het idee voor niets te gaan. De mist was bij vlagen erg dicht en af en toe viel er motsneeuw uit de lucht. Maar naar mate ik noordelijker reed werd de lucht dunner en er kwam zelfs een streepje blauwe lucht door.
Dat gaf me hoop.
Aangekomen op de plek waar hij het laatst was waargenomen stonden nog 3 vogelaars. Ik stapte snel uit de auto en nam mijn camera en statief mee om zo mogelijk een paar plaatjes te schieten.
Wat een pracht exemplaar. Hij zat wat ingedoken en  het leek net een bolletje.
Kenmerkend is zijn korte staart, roze  poten. Bovendien heeft hij minder wit op de buitenste staartpennen. Verder heeft hij een duidelijke wenkbrauwstreep. Zijn snavel heeft een enigszins "druipende" punt. Hij is over het algemeen grijzer aan de bovenkant. En hij is voor het laatst in 2008 in Nederland gesignaleerd. Een niet alledaagse vogel in Nederland dus.
Ik ben erg blij dat ik hem heb mogen zien met dank aan de ontdekker van dit zeldzame exemplaar.

 

6 opmerkingen:

 1. Hoi Frans,
  Hij is vet-cool!!!! Kans goed benut.
  En zulke bijzondere soorten zien is toch wel een feestje, hoor!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja. hij is echt mooi he. En een bijzonder feestje was het ondanks de snijdende kou.
   Dank je voor je reactie

   Verwijderen
 2. Hallo Frans, ja ik heb je gevonden. Je nieuw Blog ziet er goed uit. Mooie lay-out. Bovendien ook erg leuk geschreven. Kortom echt een aanwinst in Bloggersland. Ik heb me meteen aangemeld als volger en ook een linkje gemaakt op mijn Blog. Er zullen er vast wel meer volgen
  Ja, de Amerikaanse Oeverloper staat er heel mooi op. Die sta je nu wel op mij voor!! Hopelijk zit hij er a.s. woensdag nog als ik ga kijken.
  Tot ziens in het veld.
  Groet, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welkom op mijn blog Ben; Bedankt voor je bemoedigende woorden over mijn blog.
  Na de ringsnaveleend vandaag, hoop ik met je nog een aantal projecten te doen. Die Amerikaanse oeverloper blijft nog wel even zitten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Frans,

  Wat een bijzondere soort, heel leuk dat je hem hebt gezien en heb kunnen fotograferen. Foto 3 vind ik van de serie het leukste met het eten in de snavel. Dat de omstandigheden niet ideaal waren is duidelijk, je ziet de sneeuw ook op de foto. Dus klasse dat je weer en wind hebt getrotseerd!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marianne, wat leuk dat je reageert op mijn blog. Het is een prachtig exemplaar en laat zich niet afschrikken door vele fotografen. Ik heb hem gefotografeerd op het kleine strandje, daar zat ie vooraan. Dus ik had wel mazzel hoor. En het was echt ijskoud.

  BeantwoordenVerwijderen