donderdag 8 januari 2015

De Koereiger

De Koereiger


Nauwelijks een paar dagen later ging ik samen met Maria op zoek naar de Koereiger in de buurt van Mijdrecht. Zij wist hem te vinden en dat bleek want we reden er direct naar toe. Een prachtig reigertje met het typische oranje op de kruin. Ingedoken stond hij verdekt achter een schaap. Na een paar opnames trokken we verder op zoek naar de roodhalsgans. Geen geluk dit keer maar wel vele andere ganzen en wilde- en kleine zwanen. Onderweg kwamen we Marianne tegen en met zijn drieën zochten we verder naar de roodhals. En passant kwamen we weer langs de koereiger en laat hij nou net over de weg naar onze kant op komen om zich van een maaltijdje te bedienen. Weer achter een schaap verscholen zag ik hem geconcentreerd loeren; ja! hij had een beest in zijn bek, eerst dacht ik aan een mol, maar met dat staartje erbij moet het wel een rat geweest zijn. Mooi spektakel want binnen 3 tellen was het beest opgeslokt. Een mooie dag zonder roodhalsgans maar wel met de koereiger.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een goede start in 2015

Een prachtig 2015

Bij deze wens ik iedereen die mijn blog passeert een heel fijn en gezond 2015 toe.
Mijn jaar is geweldig goed begonnen. De eerste rode soort van het jaar is binnen. Een prachtige Oosterse tortel ( of is het een ondersoort, de Meenatortel?) te bezichtigen in Holy in Vlaardingen.
Aanvankelijk lijkt hij erg veel op een zomertortel, maar bij verdere bestudering zie je toch de verschillen. Hij is groter en zwaarder gebouwd, het roze op de borst is duidelijk donkerder en het verenkleed is bruiner. Toen hij wegvloog waren de grijze toppen duidelijk waarneembaar.
Een prach exemplaar.


De kijkhutten in de tuin

Na enig knutselwerk is het me gelukt om een redelijk blogje op de wereld te brengen. Het jaar 2014 is in de sneeuw afgesloten. Een bezoekje aan de kijkhut van Maria leverde een paar leuke winterse tafereeltjes op. De tuinroodborst was aanwezig en liet zich meerdere malen zien. Ook de pimpel- en de koolmees waren er. Een mannetjes vink ging er uitgebreid bij staan. Een plezier om van te smullen. Eenmaal thuis ben ik in mijn kijkhut gaan kijken en waarempel komt de tuinroodborst van Frans ook om de hoek met zijn partner. Dan komt de Noordse kauw, de heggenmus, een pimpelmees en een vink die het aan de stok had met een koolmees. Een ware mooi afsluiting van 2014.