zondag 17 december 2023

Vervolg december 2023

 De grote barmsijsjes laten zich nog goed zien. Ik geniet daarvan omdat ik ze zo weinig heb geien, vandaar dat ik ook in dit blog een paar foto's heb opgenomen.

Afgelopen zondagmorgen ( 10 december) luisterde ik naar "vroege vogels"op NPO1 en daar werd een man ( Toine Andernach) geïntervieuwd over zijn boek "Het mooie vogelwoordenboek" Ik was geboeid door het intervieuw  met  Toine en het boek dat hij  geschreven  had bedoeld voor vogelaars. Dat sprak mij wel degelijk aan.

Diezelfde dag kreeg ik een melding van de plaatselijke volgelwerkgroep dat er een Europees kannetje zat in Monster, 20 minuten rijden van huis uit. Ik ben daar op afgereden en kwam daar een 5 tal voor mij bekende vogelaars tegen. Na een tiental minuten werd hij in een kale boom gezien dus iedereen blij en ik ook. Toen gingen de meeste vogelaars weg naar de witbuikganzen in Ter Heijde ( 5 minuten met de auto)

Een Delftenaar bleef nog even kijken met mij en toen kwam er een vogelaar langzaaam aan gelopen. Na een korte kennismaking vertelde hij dat ie zojuist terug kwam uit Hilversum waar hij een intervieuw had gehad met"Vroege vogels". Hoe is het mogelijk.... Verbaasd en verheugd wisselden wij e.e.a.uit. Hij had nog een boekje in zijn auto liggen en dat heb ik toen direct gekocht.

Een week later kreeg ik weer een melding dat er in Zoetermeer een zwartbuikwaterspreeuw zat'; dus in de auto gestapt om deze toch bedreigde soort te zien en mogelijk op de foto te zetten.

Weer in de zelfde week kreeg ik het bericht dat er een parelduiker zat in de grote plas van de Zandmotor tussen Ter Heijde en Kijkduin. Missie geslaagd. Weer een mooie soort die ik al een poosje niet gezien had. 



Europese kanarie


Grote barmsijs


Grote barmsijs


Zwartbuikwatrspreeuw


Zwartbuikwaterspreeuw


Zwartbuikwaterspreeuw


Zwartbuikwaterspreeuw


Zwartbuikwaterspreeuw


Zwartbuikwaterspreeuw


Zwartbuikwaterspreeuw


Parelduiker


Parelduiker


Parelduiker
Al kijkend naar deze parelduiker kwam de middelste zaagbek vrouw  in beeld. Altijd leuk


Middelste zaagbek vrouw


Middelste zaagbek vrouw.



Fijne feestdagen en een voortreffelijk 2024